2017-11-06 12:47:24• hírek • Oszkó Viktória

Lakóotthonokban szállásolják el a szakmát tanuló diákokat

A már szakképzésben lévő, és a szakmai továbbképzés iránt érdeklődő önellátó fiatalokat támogatja az alapítvány azzal, hogy kollégiumi elszállásolást biztosít számukra – mondta Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány szatmárnémeti vezetője.
 

Az alapítvány a 2017/2018-as tanévre elindította Lindner Szakkolégiumát. A projekt célja az, hogy szállást biztosítsanak azoknak a fiataloknak, akik szakmát tanulnának és önellátó rendszerben gondoskodnának magukról, illetve, hogy megkönnyítsék a munkahelyekhez való hozzáférést. 
Jelentkezhetnek szakiskolás diákok, olyanok, akik posztlíceumban tanulnak, és olyan 20-35 év között fiatalok is, akik valamilyen cégnél töltik szakmai gyakorlatukat.
 

A kollégiumi elszállásolás lehetővé teszi azt is, hogy a bentlakó diákok kedvezményesen vehessék igénybe az alapítvány különféle képzéseit, idén például az idegen nyelvi  -és számítógépes tanfolyamokat.  A közösség – számos partnercégének köszönhetően - segíthet a diákoknak abban is, hogy gyakornoki programba kerüljenek.


 

A diákokat egyelőre egy öt férőhelyes elhelyezési lehetőség várja, de nem sokára felépül az alapítvány új kollégiuma Szigetlankán, hogy még több befogadóhelyet tudjanak biztosítani.
 

Bővebb információ a programról elérhető a Hans Lindner Alapítvány honlapján.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: